Pupovac u potrazi za ustašama po Hrvatskoj, a ne vidi četnike u svojim redovima

Go down

Pupovac u potrazi za ustašama po Hrvatskoj, a ne vidi četnike u svojim redovima Empty Pupovac u potrazi za ustašama po Hrvatskoj, a ne vidi četnike u svojim redovima

Postaj by MortaL on pon ruj 23, 2019 8:14 am

https://narod.hr/hrvatska/pupovac-u-potrazi-za-ustasama-po-hrvatskoj-a-ne-vidi-cetnike-u-svojim-redovima
Pupovac u potrazi za ustašama po Hrvatskoj, a ne vidi četnike u svojim redovima
Objavio Robert Frank -
21. rujna 2019. u 09:00
   

Glina, 29. srpnja 2016. - Na 75. godišnjicu ustaških zloèina u crkvi Roðenja presvete Bogorodice u Glini, Srpsko narodno vijeæe (SNV) odalo je poèast ubijenim Srbima iz Gline i sela nekadašnjeg kotara Vrginmost - Èemernice, Topuskog, Pješæanice, Crevarske Strane, Batine Kose, Bukovice i Trepèe. Komemorativno okupljanje održano je na mjestu nekadašnje pravoslavne crkve, ispred Spomen doma, koji je 1995. preimenovan u Hrvatski dom. Na fotografiji Vesna Teršeliè, voditeljica udruge Documenta – Centar za suoèavanje s prošlošæu i Boro Rkman, zamjenik sisaèko-moslavaèkog župana iz reda srpske nacionalne manjine. foto HINA / Mladen VOLARIÆ / mm
Ako pojedinačni incidenti, za koje će skoro vrijeme pokazati da uglavnom nisu nacionalno motivirani, Pupovca i SDSS podsjećaju na NDH, ako svugdje vide sliku Pavelića i čuju “Za dom spremni”, ako misle da je “Ubij Srbina” postala neslužbena himna u današnjoj Hrvatskoj, što onda vidi i na što ga podsjeća njegov blizak suradnik, Bogdan Boro Rkman, čovjek impozantne ratnohuškačke karijere, piše Robert Frank za Glas Istre.

Sredinom prosinca 2017. godine u punoj dvorani u Klubu privrednika u Zagrebu čovjek pod imenom Bogdan Boro Rkman promovirao je kao autor i urednik monografiju “Dve decenije SDSS-a”.
Sam po sebi događaj nije sporan, Samostalna demokratska srpska stranka je bez obzira na brojna neslaganja s njihovom politikom legalna i legitimna stranka, a Bogdan Boro Rkman je predsjednik njenog Izvršnog odbora. Paradoks života je u tome što je samo 20 i koju sitnu godinu prije taj isti čovjek Bogdan Boro Rkman (BBR) perom i riječju najotvorenije najavljivao topničke napade na glavni hrvatski grad Zagreb i Karlovac!
Njegovo ratnohuškačko ponašanje potrajalo je cijelog rata, samo su se mijenjale funkcije i pozicije s kojih je istupao, o čemu ćemo i pisati u ovom tekstu.
Kolik obraz mora imati Bogdan Boro Rkman kad nakon neuspješnog sravnjavanja Zagreba sa zemljom, u tom istom Zagrebu, u međuvremenu i s hrvatskom plaćom, pristojno uređen, sav ponosan, kao da se ništa nije dogodilo i kao da je rat proveo kao pomoćnik u nastavi autističnoj djeci, promovira knjigu o političkoj stranci čije djelovanje zbog stavova njenog predsjednika Milorada Pupovca njihovi neistomišljenici trenutno dovode u pitanje. Obraz mu je, narodski rečeno, “debel kao đon”.
Takav Bogdan Boro Rkman kompromitira sve ono za što se zalaže njegov stranački šef. Svojom pojavom i prisustvom, koliko god da je skriven i udaljen od prvih linija SDSS-a koje javno nastupaju, on kontaminira Pupovčevu borbu za prava Srba. U nesavršenoj Hrvatskoj Bogdan Boro Rkman je Pupovčev savršeno krivi potez. Ovakav odabir prvih suradnika puno govori i o načinu kadriranja prvog hrvatskog Srbina Milorada Pupovca.
U borbi SDSS-a za prava Srba, koja je sada toliko eskalirala da je u pitanje došao opstanak Vlade i sigurno će podijeliti ionako podijeljen HDZ, nepošteno je ne spomenuti Rkmana i njegovu ratnohuškačku prošlost. Teško je pronaći pravi razlog zbog kojeg se osoba s tako opterećujućom biografijom našla tako visoko u hijerarhiji stranke čiji pak čelnik tvrdi da je Republika Hrvatska faktor nestabilnosti u regiji.
Isti taj Milorad Pupovac tvrdi za današnju Hrvatsku da se ona dovodi u stanje mržnje kakvo je bilo karakteristično za razdoblje kvislinške Hrvatske. Odnosno za vrijeme NDH-a. Ovakvim izjavama, s njegove strane svjesno izrečenim tako da se mogu shvatiti i dvojako i trojako, Pupovac je na sebe privukao golemu pažnju i postigao nekoliko ciljeva. Opet je, dakle, pretjeranim javnim angažmanom i prežestokim ocjenama nakon pojedinačnih, izoliranih i sramotnih incidenata prema hrvatskim Srbima, iza kojih su stajali polupismeni idioti i delikventi, dobio novu priliku da opravda smisao svog političkog postojanja. U normalnim, nekonfliktnim okolnostima, kada hrvatske budaletine ne napadaju srpske civile, Pupovac je vrhunski sveučilišni profesor, pacifist, inteligentan i obrazovan čovjek. Ali je daleko od svjetala pozornice, a to njegov ego nikako ne podnosi, piše Frank za Glas Istre.

MortaL

Broj postova : 90
Join date : 07.09.2019

[Vrh] Go down

Pupovac u potrazi za ustašama po Hrvatskoj, a ne vidi četnike u svojim redovima Empty Re: Pupovac u potrazi za ustašama po Hrvatskoj, a ne vidi četnike u svojim redovima

Postaj by Regoč on sub lis 05, 2019 1:40 pm

Pupovac dovodi četnike jer je i sam takav.
Regoč
Regoč

Broj postova : 19
Join date : 07.09.2019
Lokacija : Doma

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.